Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Figyelmeztette a drukkereket az MLSZ az olaszok elleni meccs kapcsán

Fotó: mlsz.hu

Bense Róbert

2022. szeptember 26. - 16:01

A szokásos információk mellett, mint az időben érkezés, valamint a közösségi közlekedés előtérbe helyezése mellett a sportszerű drukkolásra is felhívta a szurkolók figyelmét a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Mindig komoly tétje van annak, hogy a hazai drukkerek miként buzdítják a csapatot, a kirekesztő, rasszista rigmusoknak ugyanis könnyen pénzbüntetés, valamint stadionbezárás lehet a következménye. Az MLSZ éppen ezért előre figyelmeztet!

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

„Fontos megemlíteni az előttünk álló mérkőzésről szólva, hogy a korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Eb-győztes elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott” – írják közleményükben.

„Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal.”

„A magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzése napján a Puskás Aréna Parkban már 18:15-től programok várják a szurkolókat, ezért – és a sorok elkerülése érdekében is – érdemes legalább másfél órával a találkozó előtt a helyszínre érkezni” – tették hozzá.

A magyar válogatott a Németország elleni győzelmet követően már biztosan a Nemzetek Ligája A-divíziójában folytatja jövőre is, azonban ha Marco Rossi csapatának sikerül pontot szerezni Olaszország ellen, úgy a torna négyes döntőjébe jut Magyarország, ami hosszú évtizedek óta a legnagyobb sikere lenne a válogatottnak.