Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

Figyelmeztetést adott ki a Mol, visszaélnek a cég nevével

Fotó: A MOL-csoport első lengyelországi benzinkútjának logója a Swietokrzyskie vajdaságban lévő Klemencice településen 2023. február 9-én. MTI/PAP/Piotr Polak
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A társaság megerősítette, miszerint már minden szükséges lépést megtettek, amelyekkel felléphetnek az internetes csalók ellen.

A cég a hivatalos közösségi médiás oldalán számolt be arról, hogy sajnálatos módon az utóbbi napokban megjelentek olyan hirdetések, befektetésre vonatkozó felhívások, melyeket a Mol nevével visszaélve csalók indítottak.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A Facebookon közzétett bejegyzés alapján a társaság arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ilyen jellegű hirdetések, ajánlatok mögött nem a Mol áll, tehát ezekhez az aktivitásokhoz a vállalatnak nincs köze.

Emellett arra kérnek mindenkit, hogy kellő óvatossággal járjanak el, amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló hirdetéssel, befektetésekre vonatkozó felhívással találkoznak, a személyes adataikat pedig semmiképp se adják meg, és ne indítsák el a tranzakciót.

„Az esetről tudomásunk van, egyúttal megtettük a megfelelő lépéseket, melyekkel fellépünk az internetes csalók ellen”

– emelték ki.

Sajnos nem ez az első, hogy ilyen incidens történik, korábban például arról számoltunk be, hogy hamis számlákat küldenek az MVM nevében, a Yettel pedig adathalászokra figyelmeztetett, de már az OTP Bankkal, a Netflix-szel és a K&H Bankkal is történt hasonló.