Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

A FIFA elnöke szerint minden idők legjobb világbajnokságát látjuk

Fotó: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke sajtóértekezletet tart a katari fővárosban, Dohában a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtti napont, 2022. november 19-én. MTI/EPA/Mohamed Meszara
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Gianni Infantino nem fukarkodott a jelzőkkel, állítása szerint ugyanis amit eddig látott, az minden korábbi világbajnokság történéseit felülmúlja.

Gianni Infantino FIFA-elnök szerint a katari világbajnokság első szakasza, vagyis a csoportkör minden idők legjobbja volt, amit egy világbajnokságon láthattunk.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

“Túlzás nélkül állíthatom, hogy az összes mérkőzést láttam, ezek alapján pedig bátran kijelenthetem, minden idők legjobb csoportkörös szakaszán vagyunk túl.”

“Mindez nagyon jó előjel a további mérkőzésekre nézve. Az összes eddigi mérkőzés fantasztikus volt, magas színvonalú és gyönyörű stadionokban zajlott”, mondta.

Természetesen meg kell említenem a szurkolókat is, akik szintén minden mérkőzésen zseniálisak voltak. Átlagban 51 ezren követték a helyszínen a történéseket, a világon pedig több mint 2 milliárd ember nézte képernyőkön keresztül kedvenceik mérkőzéseit.

A katari világbajnokság 32 csapattal indult, amelyből az első forduló után 16 várhatja a folytatást, köztük három ázsiai és két afrikai csapat.

“Nincsenek többé nagy és kis csapatok. A csapatok szintje nagyon-nagyon kiegyenlített, amit kiválóan szemléltet, hogy most először fordult elő az, hogy minden kontinensről volt legalább egy csapat, amely kvalifikálta magát a rájátszásba” mondta Infantino.

Bár Infantino állítása igaz, fontos megemlíteni azt is, hogy a rájátszás első fordulója után már csak egy nem európai és nem dél-amerikai csapat maradt játékban a világbajnokságon, mégpedig a spanyolokat 11-es párbaj után legyőző Marokkó.

Közeleg a változás

Ez az utolsó olyan világbajnokság, amelyen 32 csapat vesz részt, az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada által szervezett 2026-os tornán ugyanis már 48 csapat fog versenyezni.

Az eredeti terv szerint 16 hármas csoportba osztanák őket, a FIFA azonban az utóbbi időben már nem annyira biztos ebben, és más lehetőségeket is fontolgat.