Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Vádat emeltek a FIFA és az UEFA korábbi elnökei ellen

Joseph 'Sepp' Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke érkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci szövetségi ügyészség épületébe Zürichben 2021. augusztus 9-én. A korrupcióval vádolt 85 éves Blattert 2015-ben hat évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemû tevékenységtõl. MTI/EPA/Keystone/Walter Bieri
not image

Kornis Vivien

2021. november 2. - 16:17

Blatter és Platini hónapokon belül bíróság elé állhat Svájcban.

Csalással vádolják Svájcban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökét, Sepp Blattert, és az UEFA egykori elnökét, Michel Platinit. 

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

A vádemelés egy hat évig tartó nyomozást követett, amit azután indítottak, hogy a FIFA kétmillió svájci frankot fizetett ki Platininek. 

A 85 éves Blatter és a 65 éves francia labdarúgólegenda, Platini hónapokon belül bíróság elé állhat – számolt be a Sky News.

A svájci szövetségi ügyészség közleménye szerint “ez a kifizetés megkárosította a FIFA-t, és törvénytelenül gazdagította Platinit”.

Platini 2011 januárjában levélben kérte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget, hogy Blatter 1998 és 2002 közötti, első elnökségi ciklusa alatt elvégzett tanácsadói munkájáért utólag fizessenek neki. 

Blatter meghatalmazta a FIFA-t, hogy a kért összeget néhány héten belül folyósítsa Platini számára. 

Blatter és Platini tagadja a jogsértést, és azt állítják, több mint két évtizede szóban állapodtak meg a pénz kifizetéséről.