Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Ez igen, szép kis összeget kapnak a vb-nyertes argentinok

Fotó: Lionel Messi argentin csapatkapitány megcsókolja a FIFA-világkupát, a vb trófeáját, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egészen pontosan 42 millió amerikai dollár jár nekik, ami nagyjából 16 milliárd forintot jelent, továbbá 4 millió dollárral több, mint amit a győztes csapat négy éve vitt haza a 2018-as vb-ről.

Argentína 1986 óta először lett vb-győztes, s a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléja óta minden ettől hangos, ám a siker az anyagiakat tekintve sem marad el, ugyanis a FIFA igazán bőkezűen jutalmazza az aranyérmes csapatot.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Egészen pontosan 42 millió amerikai dollár jár az argentin válogatottnak, amely 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

Mindez 4 millió dollárral több, mint amit a győztes csapat négy évvel ezelőtt vihetett haza a 2018-as oroszországi vb-t követően, egyben azt jelenti, hogy az argentin válogatott nagyjából 16 milliárd forintnyi díjazásban részesül az elképesztő teljesítményért.

A Mandiner beszámolója alapján a FIFA nem győzte hangsúlyozni, hogy rekordmagas pénzdíjról van szó, ami igaz is, hiszen 1982 óta vb-ről vb-re mindig emelkedik a győztesnek járó összeg, ám a többi helyezettnek sem kell annyira búslakodnia.

A Diario AS hírportál szerint ugyanis a második helyezett 30, a harmadik 27, a negyedik 25 millió dollárt kap, míg a negyeddöntős 17, a nyolcaddöntős 13, a csoportkörös pedig 9 millió dollárt tehet zsebre, s ezek azért elég szép kis összegek.