Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

A Fidesz új generációja akár 2060-ig kormányozhat Orbán szerint

Kötcse, 2022. szeptember 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 16. - 18:29

A miniszterelnök nem csak a kormányzás kapcsán ment előre évtizedeket.

Orbán Viktor nem aprózta el az évszámokat Kötcsén, úgy vélekedett ugyanis, hogy a háború akár 2030-ig is eltarthat, Ukrajna pedig jelentős területi veszteségeket könyvelhet el. És bár ez egy lokális háború lehetett volna, a Nyugat beszállt, globálissá téve azt.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

A miniszterelnök szerint a szankciókkal lábon lövi magát Európa, az energiaválság pedig olyan súlyos lehet, hogy az európai iparnak akár a 40%-a is leállhat a téli hónapokban – írta meg az mfor.hu.

Úgy véli, hogy mindenképpen meg kell akadályozni a szankciók meghosszabbítását, és bár tisztában van azzal, hogy jelenleg egyedül van az álláspontjával, bizakodik, hogy az új olasz kormány megalakulásával már lesznek szövetségesei.

Orbán arra számít, hogy az eurózóna 2030 környékére széteshet, a visegrádi négyek viszont addigra megerősödik. A miniszterelnök szerint a Fidesz tudatosan neveli ki a következő generációt, akiknek készen kell állniuk arra, hogy akár 2060-ig is képesek legyenek kormányozni.

A távoli jövő mellett a közeli tervekről is beszélt, miszerint mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, és néhány héten belül új családtámogatási intézkedéseket is bejelentenek – erről azonban bővebben még nem beszélt Kötcsén.