Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ma kezdődik a Fidesz-KDNP frakcióülése Balatonfüreden

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond a misszióvezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek során az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók, a háború okozta gazdasági válsághelyzet, az infláció és az uniós források témája is sorra kerülhet.

Az atv.hu információi alapján ma kezdődik Balatonfüreden a Fidesz-KDNP szezonnyitó kihelyezett frakcióülése, s a tervek szerint az első nap arról fog szólni, hogy Orbán Viktor kormányfő politikai-stratégiai helyzetértékelést ad a kormánypártok képviselőcsoportjainak.

Ennek során az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók, a háború okozta gazdasági válsághelyzet, az infláció és az uniós források témája is sorra kerülhet – derül ki a Magyar Nemzet beszámolójából.

Mint ismeretes, a miniszterelnök múlt szombaton megtartott évértékelőjében arról beszélt, hogy 2022 volt a legnehezebb, s 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta, miközben hangsúlyozta, hogy két veszély leselkedik ránk: a háború és az infláció.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol Orbán Viktor felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait, míg a második napon Kocsis Máté, a Fidesz, és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője ismerteti a tanácskozás eredményeit.

Legutóbb tavaly szeptemberben, Balatonalmádiban tanácskoztak a Fidesz és a KDNP képviselői, s akkor elsősorban a szankciókon volt a hangsúly, illetve 2022 februárjában szintén Balatonfüreden tartottak kihelyezett frakcióülést, ahol az országgyűlési választás kampányára és a gyermekvédelmi népszavazásra való felkészülés volt a téma.