Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

A Fidesz szerint Gyurcsánnyal már mindenki piaci árat fizetnek az üzemanyagért

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz biztos benne, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével már mindenki a piaci ár szerint tankolna.

Ha Gyurcsányékon múlna, mindenki piaci árat fizetne az üzemanyagért – közölte a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség szombaton. A nagyobbik kormánypárt a DK-s Molnár Csaba nyilatkozatára reagálva közleményében kifejtette: Gyurcsányék folyamatosan támadják az üzemanyagárstopot, ha a baloldalon múlt volna, soha nem is vezették volna be a magyarok életét megkönnyítő árstopokat.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Sőt, a baloldal Brüsszel minden olyan javaslatára rábólintott, amivel még tovább növelték volna a magyar emberek kiadásait – tették hozzá. A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyarokat a háborús inflációtól és annak káros gazdasági következményeitől, ezért az üzemanyagárstop marad, aminek segítségével több tízezer forintot spórolhatnak meg a családok havonta – áll a közleményben.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szombati közleményében azt írta: a Demokratikus Koalíció szerint az újabb orbáni megszorítás az üzemanyagokon lévő hatósági ár kivezetésének következő lépése.

(MTI)