Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

A Fidesz: pont, hogy Gyurcsányék nem akarják emelni a pedagógusok bérét

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencék azok, akik nem akarják emelni a pedagógusok bérét.

Gyurcsányék azok, akik nem akarják emelni a pedagógusok bérét – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) oktatási és kulturális árnyékminiszterének szombati közleményére, amelyben Barkóczi Balázs azonnali, 45 százalékos pedagógusbér-emelést sürgetett.

“Kétszínűség Gyurcsányéktól pedagógusbéremelésről beszélni. Amikor a baloldal hatalmon volt, nem hogy adtak volna bármit a pedagógusoknak, hanem elvettek tőlük egyhavi bért” – olvasható a Fidesz közleményében.

“Sőt még most is mindent megtettek azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá az országot megillető uniós forrásokhoz és a pedagógusok ne kapjanak béremelést” – tették hozzá. Gyurcsányék saját politikai céljaik érdekében kihasználják a pedagógusokat – fogalmaztak.

A Fidesz közleménye szerint ha 2023. január elsejével Magyarország hozzáférhet az operatív programok forrásaihoz, akkor már januártól lesz béremelés a pedagógusoknak.

(MTI)