Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Fidesz: Gyurcsányék Európa legdrágább energiaárait fizettették a magyarokkal

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 30. - 22:31

A Fidesz úgy fogalmazott, hogy Gyurcsányék árnyékban nagyokat mondanak, de a valóság teljesen mást mutat.

Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal – kommentálta a Fidesz Kordás László (DK) pénteki nyilatkozatát a minimálbér emeléséről.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “Gyurcsányék árnyékban nagyokat mondanak”, de nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, 75 ezer forintos minimálbérrel “szúrták ki a dolgozók szemét”, és abból Európa legmagasabb energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal.

A nagyobbik kormánypárt arra hívta fel a figyelmet: Kordás László, a Gyurcsány-kormány államtitkáraként maga is aktívan részt vett a “gyurcsányi megszorítások” végrehajtásában.

Hangsúlyozták: 2010 óta háromszorosára emelkedett a magyar minimálbér és összességében hatszor annyit emelkedett, mint a Gyurcsány-korszakban. A minimálbér-emelés mellett a munkavállalók megélhetését adócsökkentések, családi adókedvezmény és Európa legnagyobb rezsicsökkentése segíti. Ezek egyikét sem támogatta a Gyurcsány-vezette baloldal – írták a közleményben.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.