Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Fidesz-csodáról és Kánaánról beszél a Momentum a parlamentben

Fotó: Lõcsei Lajos, a Momentum képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Balogh Zoltán

Takács Petra

2022. november 24. - 10:34

A Fidesz szerint a kormány sikerének oka, hogy a kormány munkára, adócsökkentésre és beruházásra épülő politikát hirdetett a korábbi, segélyezésen alapuló politika helyett.

Lőcsei Lajos (Momentum) szerint a kormányoldal próbálja elhitetni a családokkal, hogy amit tizenkét év alatt elértek, az a “Fidesz-csoda”, hogy “kánaánt” teremtettek. Valóban vannak pozitív intézkedések, például a családtámogatási rendszer egyes elemei – ismerte el -, ugyanakkor szemfényvesztésnek nevezte azt állítani, hogy egy család tizenkét év alatt egyről a kettőre tudott lépni. 

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Arról már nem beszélnek, hogy történelmi lehetőségek álltak a kezükben; nem említik, hogy meg volt a lehetőség arra, hogy a családok akár háromra, négyre juthassanak – értékelt. 

Szerinte a kabinet felélte a magyarok jövőjét, amikor többet költött focira, mint oktatásra. Azt mondta: a kormány nem nemzeti, de nem is keresztény. Jelenleg ugyanis családok ezrei gondolkodnak az ünnepek előtt, hogy fűtsenek vagy egyenek, mert mindkettőre nem telik a rossz gazdaságpolitika, a “Fidesz-felár” miatt – fogalmazott. 

A Momentum politikusai még szigorúbb szankciókat követeltek

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt válaszolta: az elmúlt évtizedben a nélkülözők száma Magyarországon csökkent a negyedik legnagyobb mértékben az unióban.

Ennek oka, hogy a kormány munkára, adócsökkentésre és beruházásra épülő politikát hirdetett a korábbi, segélyezésen alapuló politika helyett. Sorolta a családpolitikai intézkedéseket, a többi között a szociális támogatások megháromszorozását említette. 

Nincs olyan ország Európában, amely az átlagbérhez képest nagyobb arányú rezsitámogatást nyújt, mint Magyarország – folytatta, és rámutatott: jelenleg minden országban a rezsiszámlák kifizetése a legnehezebb feladat jelenleg. Emlékeztetett, hogy az ellenzék korábban szemfényvesztésnek minősítette a rezsicsökkentést. 

Azt is felrótta a politikusnak, hogy párttársai még szigorúbb szankciókat követeltek, valamint fegyverfelajánlást Ukrajna számára. Pedig a háborúnak az vethet véget, ha kevesebb fegyver ropog és kevesebb szankció lesz. A háború és a szankciók miatt ugyanis ma minden európai szegényebb, mint egy éve – jelentette ki az államtitkár.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.