Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

A fiatalok több mint fele tud takarékoskodni

Fotó: Unsplash/Priscilla Du Preez
not image

Takács Petra

2022. augusztus 6. - 15:56

A havonta takarékoskodók 26 százaléka már a hónap elején spórol, míg 21 százalék a hónap végére megmaradt összegből tesz félre.

A fiatalok 47 százaléka havi rendszerességgel, további 21 százaléka pedig ritkábban, de szintén rendszeresen takarékoskodik – közölte a K&H szerdán az MTI-vel. 

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Felmérésük szerint a havonta takarékoskodók 26 százaléka már a hónap elején spórol, míg 21 százalék a hónap végére megmaradt összegből tesz félre. Az egyáltalán nem takarékoskodó 19 és 29 év közötti felnőttek aránya 20 százalék, a megkérdezettek csaknem hatoda pedig csak akkor tesz félre, ha nagyobb összeghez jut.

A K&H az adatok alapján úgy véli, hogy a gyorsuló infláció ma már a fiatalabb nemzedékek megtakarítási szokásait is befolyásolja. Részben ezzel magyarázzák többek között, hogy ötödük nem tud félretenni. A közlemény szerint rövid távon valószínűleg csökkenni fog a takarékoskodásra képes fiatalok aránya.

A felmérés 300, városban élő fiatal online megkérdezésével készült, a megkérdezettek a korcsoport reprezentatív mintáját alkotják – írták.

(MTI)