18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Fiatal nő futtatásából és szexuális kényszermunkájából élt egy férfi és élettársa

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 4. - 12:59

Szabadságvesztést indítványoztak azzal a férfival és partnerével szemben, akik egy fiatal nővel tartatták el magukat.

A Szolnoki Törvényszék kerítés és kitartottság miatt a férfit 5, míg a volt élettársát 2 év szabadságvesztésre ítélte, utóbbinak a büntetését 5 év próbaidőre felfüggesztette – írta az ugyeszseg.hu.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a férfi baráti kapcsolatot létesített a nehéz anyagi körülmények között élő nővel, akit a későbbiekben rávett arra, hogy hozzájuk költözzön és prostitúciós tevékenységet végezzen.

A sértett 2007. február hónaptól 2012. év közepéig Fegyvernek külterületén folytatta a prostitúciós tevékenységet, eleinte saját akaratából, később azonban annak hatására, hogy a férfi többször is megverte.

Ebben az időszakban a férfi többször volt börtönben, ez idő alatt a sértett a férfi volt élettársához költözött, aki rendszeres bántalmazás mellett felügyelte a sértett prostitúciós tevékenységét.

Az elkövetők a sértett napi keresetét minden esetben elvették és felélték, a sértett csupán napi 1000-1500 forintot kapott vissza. A férfi tagadta, míg a nő elismerte a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosításért. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi többszörösen büntetett előéletére, illetve a bűncselekmények elkövetésének körülményeire, elhúzódó voltára is tekintettel, mindkét elkövető esetében lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt és a nővel szemben is kizárólag végrehajtandó szabadságvesztés szabható ki. A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.