Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Egyre nagyobb a feszültség a Real Madridnál, Vinícius a klub háta mögött tárgyal a távozásáról

Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Vinícius továbbra is nyomást gyakorol a klubjára, hogy új szerzősét kapjon, miközben titokban már megkezdte a tárgyalásokat az esetleges távozásáról. 

Vinícius hosszabbítása nem különösebben kiemelt téma a Real Madridnál, ugyanis az elnökség Mbappé és Haaland ügyével van elfoglalva, ezért sokkal kevesebb idő jut másokra. A brazil azonban egyre türelmetlenebb, az aggályait pedig hetek óta jelzi is Florentino Pérez felé. 

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Vinícius tudja, hogy a nagyon magas fizetést igénylő játékosok leigazolása megnehezíti a dolgát, ugyanis a madridiak anyagi kerete is véges, ezért az érkezőkkel jár, hogy valakiktől meg kell válni. A brazilnak bár 2024-ig szóló szerződése van, az ebben a szezonban nyújtott teljesítményét megnézve úgy érzi, hogy joga van szerződéshosszabbítást kérni. 

Az El Nacional szerint a játékosnak az elsődleges célja a maradás, ez pedig nem is titkolja, azonban nem fog mindent feláldozni azért, hogy továbbra is a spanyol fővárosban futballozhasson, ráadásul két probléma is felmerül a hosszabbítása kapcsán. 

Az egyik az anyagi rész: Vinícius úgy gondolja, hogy a világsztárok formájában teljesít, ezért ennek megfelelő anyagi pótlást kér, amely jelentős fizetésemelés formájában nyilvánul meg. A vezetőség jelenleg nem érzi úgy, hogy ez szükséges lenne, azonban ha a játékos továbbra is ilyen szinten folytatja, akár ez is benne lehet a pakliban. 

A másik probléma azonban Mbappé érkezése: Vinícius jelenleg uralja a madridiak támadásának jobb oldalát, és nagyon nem szeretné, ha bárki is veszélyeztetné a pozícióját, amely a francia megjelenésével esélyes lenne. A brazil szeretné, ha kiemelt státuszt kapna Madridban, ez a szerep azonban jelenleg Mbappé számára van fenntartva. 

Emellett ott van Haaland is, aki szintén megelőzné az esetleges érkezése esetén, Vinícius azonban semmiképp nem szeretne hátrébb szorulni a sorban, ezért olyan kérőkkel tette intenzívebbé a tárgyalásokat, mint a PSG vagy a Manchester United, hogy nyomást gyakoroljon a klubjára. 

A játékos és a klub között egyre nagyobb a feszültség, az pedig egyikőjük sem gondolta volna, hogy ilyen hamar elválnak az útjaik, hiszen a spanyolok 45 millió eurót fizettek érte az érkezésekor, amikor még nagykorú sem volt.