Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Fertőző, bélbetegséget okozó járványról számolt be Észak-Korea

Fotó: A koronavírus-járvány miatt védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók fertőtlenítik a Phenjani Sportszergyár egyik csarnokát 2022. június 14-én. MTI/AP/Csa Szong Ho
not image

Koós Alexandra

2022. június 20. - 09:42

A koronavírus-járvány és a krónikus élelmiszerhiány mellett most egy újabb fertőzés nehezíti az ország helyzetét.

Az állam hivatalos hírügynöksége, a KCNA beszámolója alapján „akut bélfertőzéses járvány” tört ki Észak-Korea déli Hvanghae tartományában, amely legalább 800 családot érintett, dél-koreai tisztviselők pedig úgy vélik, hogy koleráról vagy tífuszról lehet szó.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Az újabb észak-koreai járvány, amelyet először csütörtökön jelentettek, további terhet ró az elszigetelt országra, amely krónikus élelmiszerhiánnyal és a Covid-19 fertőzések hullámával néz szembe, Kim Dzsongun pedig kijelentette, hogy a betegséget a lehető leghamarabb meg kell fékezni.

Ennek eléréséhez intenzíven szűrik a lakosságot, valamint számos védelmi intézkedést vezettek be, köztük a szennyvíz és a hulladékok fertőtlenítését, hogy ezzel biztosíthassák az ivóvíz biztonságát – derül ki a CNN beszámolójából.

A KCNA vasárnap 19 310 lázas megbetegedésről számolt be, azt azonban nem osztották meg, hogy az érintettek közül hány főnek lett pozitív a koronavírus-tesztje. Az adatok alapján összesen több mint 4,6 millió lázas megbetegedést tapasztaltak azóta, hogy május közepén regisztrálták az első esetet.