Fernando Alonso látványos becsapódása a Monacói Nagydíjról, sokba került (videó)

Fotó: Unsplash/Pedro Bariak
not image

Takács Petra

2022. május 29. - 11:04

Ezt akár vehetjük szó szerint is, miután fontos fejlesztések sérülhettek, mehettek tönkre az Alpine versenygépén.

Miután Kimi Räikkönen visszavonult, Fernando Alonso messze a legtapasztaltabb versenyzőnének mondhatja magát a mezőnyben. Őrületesen sok verseny van mögötte, és egyúttal számos csalódás is.

Furcsa belegondolni abba, hogy egy kis szerencsével messze több cím is állhatna a neve mellett, akár hétszeres győztes is lehetne. Könnyen lehet, hogy a 2005-ben és 2006-ban szerzett renault-os világbajnoki trófeákon kívül már nem lesz több.

Ez egyúttal rendkívül szomorú is, ha megnézzük, hogy milyen képességekkel rendelkezik, és a mezőny legidősebb tagjaként is az egyik legjobb tud lenni. Ugyanakkor a szombati nap nem úgy sikerült neki, mint azt szerette volna.

Hosszú évekkel ezelőtt a Ferrari versenyzőjeként volt egy olyan Monacói Nagydíja is, amikor autót tört, és a szerelők nem tudtak időben végezni az autójával, így az időmérő edzésen egyetlen egy kört sem futott.

Monacói Nagydíj: extra videó Leclerc pole köréről a Ferrarival

Alonso az esetek többségében tökéletesen vezet, és páratlan módon tudja megfogni az autóit, ám most hiba csúszott a számításába. Az 5-ös kanyarnál csúszott meg, és Monacóban a legtöbb helyen nincs bukótér, így a fal jelentette számára a végállomást, amiért rögtön bocsánatot kért.