Felesége rosszul lett, a férfi lefeküdt aludni: a nő reggelre meghalt, a férj kocsmázni ment

Fotó: Unsplash/Jörg Husemann
not image

Takács Petra

2022. május 18. - 02:44

Ha a férfi mentőt hívott volna feleségéhez, megmenthették volna az életét.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az idős férfival szemben, aki észlelte felesége rosszullétét, ennek ellenére lefeküdt és nem hívott mentőt.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott kettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. A sértetthez rosszullétei miatt évente többször kellett mentőt hívni, esetenként a vádlott tárcsázta a segélyhívót.

A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották. A sértett 2021. április 8-án ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a vádlott is látott, ennek ellenére segítséget nem nyújtott, a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni.

Mire a férfi reggel felébredt a felesége már meghalt. A vádlott ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket, majd a dolgozók a háziorvost értesítették. A sértett halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel élete megmenthető lett volna.

A vádirat szerint a férj bár felismerte a sértett állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához. A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.