Férfi kézilabda: az edzői stábnak január végén lejár a szerződése, hogyan tovább?

Fotó: A magyar válogatott játékosai, miután 31-30-ra kikaptak Izlandtól a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. (MTI/Kovács Tamás)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 21. - 15:12

A magyar kézilabda válogatott két éven keresztül készült a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, azonban nem tudták hozni azt, amit mindenki várt tőlük.

A nemzetközi kézilabdavilág éremesélyesként emlegette a magyar válogatottat, még a hazai szövetség is úgy számolt, hogy a legjobb 8 között kell végeznünk, ezeket figyelembe véve egyértelmű csalódás a 15-ik hely, amely a válogatott legrosszabb eredménye az Európa-bajnokságok történetében.

A Mol Csapat egy hosszadalmas interjút készített Gulyás István szövetségi kapitánnyal, aki nem gondolja, hogy szakmailag tragédia történt volna, hiszen elvégezték a munkát, “minden ki volt sakkozva előre, tudtuk, mit akarunk és hogyan”, azonban “ebbe már kódolva volt, hogy egy ilyen kiegyenlített mezőnyben bajba kerülhetünk.”

“Az eredmény sajnos fájó kudarc lett, de nem arról volt szó, hogy 7-8 gólokkal agyonvertek minket, pusztán arról, hogy a kulcspillanatokból mi jöttünk ki rosszul. Kiegyenlített meccseket játszottunk, amiket azért nem sikerült megnyernünk, mert mi hibáztunk többet. Nem a koncepciónk, a taktikánk, még kevésbé a hozzáállásunk volt rossz, és ezt nagyon fontos észben tartani”

– mondta a kapitány.

Kiemelte, hogy nagyon sok van ebben a csapatban, viszont pont a legrosszabbkor sikerült túl keveset mutatniuk. Megemlítette, hogy az ő szerződésük január végén lejár, ő pedig hajlandó vállalni a felelősséget, ha szükség van rá, de még nem tudja, hogyan tovább.

“Bármi lesz is, én csak egy dolgot kérek: ne dobjuk ki a kukába az elmúlt két és fél évet. Tartsunk ki a fiúk mellett, építkezzünk arra, amit az elmúlt években elértünk. (…) Ha a mi munkánk most véget is ér a válogatottnál, biztos vagyok benne, hogy ez a csapat még nagyon sok örömet fog okozni a szurkolóinknak”

– tette hozzá.