Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

A Ferencváros szenzációs hajrával biztosította be Európa-liga csoportgyőzelmét

Budapest, 2022. október 27. A ferencvárosi Botka Endre (elöl) és Kevin Volland, a francia csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Monaco sokáig vezetett, a Fradi viszont nem adta fel, az utolsó percekben sikerült egyenlíteniük, ezzel pedig már biztos ott vannak a legjobb 16 között.

Sorsdöntő mérkőzésre készült ma az Európa-ligában a Ferencváros, amely a Groupama Arénában fogadta a francia Monacót. A tét nem kisebb volt, mint 18 év után az első magyar kupatavasz elérése!

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Mindkét csapat meglehetősen idegesen kezdte a mérkőzést, érződött a feszített tempó miatti fásultság, melyből a Monaco ébredt gyorsabban, és egy korai lesgóllal jelezték: nyerni jöttek Budapestre.

Irány a legjobb 16 közé – nagyágyúk várhanak a Fradira

Végül aztán a mezőnyfölényüket gólra is váltották, Ben Yedder a 31. percben megszerezte a vezetést a franciáknak. A Ferencváros igyekezett tartani a tempót, de az első félidőben már nemigen sikerült felpörgetniük a meccset.

A második játékrészben már több életjelet mutatott a magyar bajnok, a Monaco fölénye lassacskán szertefoszlott. A Ferencváros egyenlítésére azonban egészen a 82. percig kellett várni, ekkor Zachariassen szerezte meg a roppant fontos találatot.

A folytatásban ismét nyomni kezdett a Monaco, azonban gólt már nem sikerült szerezniük, és mivel a szerb Crvena Zvezda odahaza 2-1-re legyőzte a török Trabzonsport, így az is eldőlt, hogy a Fradi csoportelsőként jutott az Európa-liga legjobb 16 csapata közé, függetlenül a csoportkör utolsó mérkőzésétől.

Magyar együttes utoljára 18 évvel ezelőtt vitt véghez hasonló bravúrt, 2004-ben a Debrecennek sikerült a továbbjutás. Csoportelsőségével a Ferencváros az első kieséses körből „kimarad”, a csopormásodikok ugyanis a BL-ből kihulló csapatokkal küzdenek meg a legjobb 16-ba jutásért.