Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

A Ferencváros sem kér pénzt a Liu-testvérek távozásáért

Fotó: A nézők köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzés előtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédő Ferencváros 2-1-re győzött. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Ferencváros is nagyon sajnálja, hogy a Liu-testvérek már nem a Ferencváros színeiben versenyeznek tovább, ugyanakkor ők sem kérnek pénzt a szerződés felbontásért.

Nagy sajtóvisszhangot kapott a Liu-testvérek távozása, akik komoly sikereket értek el a magyar sport számára. Nemrég azonban úgy döntöttek, hogy Kínában folytatják tovább, tehát kínai színekben állnak rajthoz.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Ez sokakban ellenérzéseket váltott ki, míg mások igyekeztek megérteni a döntést, és örülnek a korábbi sikereknek. A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor egyértelművé tette, hogy a klub nem kér pénzt a testvérek korai távozása miatt.

„A Liu-testvérekkel érkezett egy remek utánpótlásbázis és szakmai stáb is. A két “koronaékszer” távozott, ezt nagyon sajnálom, remek srácok, példaképek voltak a gyerekeknek. Megmutatták, hogyan lehet egyszerre valaki nagyon jó sportember és világfi.” – mondta Kubatov az ulloi129.hu-nak adott hosszú interjújának részeként.

„Kár értük. Jövő évtől már nem ferencvárosi színekben versenyeznek majd, felbontjuk velük a szerződést. Nem kérünk tőlük pénzt az idő előtti távozásuk miatt, sok büszkeséget hoztak a Fradinak.”

„Nehéz történet ez, hiányozni fognak, az utánpótlás azonban számtalan junior bajnokot kitermelt már. Hagyni kell őket nyugodtan dolgozni. Nincs tervben, hogy kiszálljunk ebből a sportágból, sőt, olyan szinten kell tartani a szakosztályt, ha egyszer haza akarnak jönni a Liu-testvérek, akkor legyen hova visszatérniük.”

„Az utánpótlásban 90 gyerek versenyez és maradnak Bánhidi Ákosék is. Lett volna mozgástere szerintem a szövetségnek, ahogy nekünk is volt. Próbáltunk mindent megtenni, hogy itthon maradjanak a fiúk. Érdemes lett volna talán még hajtani az ügyet. De most már ez van, el kellett fogadnunk.”