Európa-liga: majdnem sikerült a bravúr, kikapott a Ferencváros a Bayer Leverkusen ellen

Fotó: Twitter/ Ferencvárosi TC
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 16. - 20:41

Legendás ellenfelet kapott a Ferencváros az Európa-liga G csoportjában, közvetlen azután, hogy a magyar bajnok a Bajnokok Ligája kapujában búcsúzott.

A Ferencvárosnak minden esélye megvolt arra, hogy idén is bejusson a Bajnokok Ligájának csoportkörébe. A szerencse azonban nem a magyarok oldalára állt, de az FTC bizonyította, hogy a Európa-ligában is számolni kell velük.

Rengeteg minden történt az első félidőben, sok más mérkőzésen két félidő alatt nem kaphattuk fel ennyiszer a fejünket. Noha a Bayer 04 Leverkusen kezdett odahaza, a magyar csapat egyáltalán nem volt megilletődve, olyannyira nem, hogy a 8. percben Nguen gólpasszt adott Mmaee-nak, ami felért egy sokkal a németeknek.

A folytatásban sem unatkozhattunk, a VAR két alkalommal is közbeszólt, mindkét oldalról elvett egy gólt, de a 37. percben Palacios találatát már megadták, miután Frimpong kiszolgálta a csapattársát.

Vécsei már a 39. percben válaszolhatott volna, és válaszolt is, kegyetlenül bevágta a kipattant labdát, de a VAR alapján megállapították, hogy kezelt a Ferencváros játékosa. Pár perccel később a németek is betaláltak a hálóba, még a félidő vége előtt, ám lökés miatt a VAR újra akcióba lendült, így maradt az 1-1.

Elsőre besült a Messi-Mbappé-Neymar trió a PSG-nél

A második félidő is aktívan kezdődött, mindkét oldalról voltak helyzetek, de a németek voltak a veszélyesebbek, Dibusznak több védést is be kellett mutatnia. A 69. percben a Ferencváros védelmében volt egy rövid „áramszünet”, nagyon veszélyesen helyen adták el a labdát, majd Diaby a teljesen üresen álló Wirtz-hez passzolt, aki pár méterre a kaputól már nem hibázott.

A mérkőzés lefújásáig már nem változott az eredmény, a Ferencváros vereséggel kezdett, de összességében megérdemelték volna a döntetlent. A G csoport második mérkőzésén a Betis és a Celtic egy gólgazdag találkozót játszottak egymással, amit a spanyolok húztak be 4-3-ra.