Clouds
21 Budapest
Dollár
373,27 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
454,77 Ft
Bitcoin
27,760 $

Ferenc pápa a Twitteren is megemlékezett a holokauszt áldozatairól

Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ferenc pápa tweetjében úgy fogalmazott, “nem létezhet testvériség a holokauszt borzalmát tápláló gyűlölet és erőszak gyökereinek kiirtása nélkül”.

Ferenc pápa a Twitteren emlékezett meg az áldozatokról a Holokauszt-emléknap alkalmából. A katolikus egyházfő tweetjében úgy fogalmazott:

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

“Több millió zsidó és más vallású ember megsemmisítésének emlékét nem lehet elfelejteni, sem tagadni. Nem létezhet testvériség a holokauszt borzalmát tápláló gyűlölet és erőszak gyökereinek kiirtása nélkül.”

Az MTI közlése szerint Ferenc pápa szerdán személyesen is elmondta a fenti mondatokat, amikor Vatikánvárosban tartott általános meghallgatást. Az audiencia után a pápa egy levelet is küldött Edith Bruck írónőnek, egy magyar származású, Rómában élő holokauszttúlélőnek.

A pápa az utóbbi két évben a Holokauszt-emléknap alkalmából találkozott az írónővel, a nyilvánosságra hozott levélben pedig Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy Edith Bruck szenvedése ellenére az élet szépségét, a méltóságot, a testvériséget, a vallások közötti párbeszédet hirdeti.