Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Ferenc pápa: „megszakadt a szíve” a texasi iskolai lövöldözés miatt

Fotó: Ferenc pápa Javier Lozano Barragán mexikói bíboros, az Egészségügyi Dolgozók Pápai Tanácsa volt elnökének gyászmiséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2022. április 25-én. A katolikus egyház mexikói elöljárója április 19-én 89 éves korában hunyt el. Halálával 210 főre csökkent a bíborosi kollégium létszáma. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami
not image

Koós Alexandra

2022. május 26. - 10:49

Számos európai vezető fejezte ki részvétét és együttérzését a történtek miatt, a pápa pedig szigorúbb intézkedésekre szólított fel, hogy „ilyen tragédiák soha többé ne fordulhassanak elő”.

Ferenc pápa ma reggel tartotta meg heti általános audienciáját, ennek során részvétét fejezte ki a texasi tragédia miatt, majd imáit küldte az áldozatokért és családtagjaikért, akiknek ehhez fogható szenvedést kellett átélniük.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Hangsúlyozta, hogy „megszakadt a szíve” az Uvalde városában történt általános iskolai lövöldözés miatt, majd a fegyverek szigorúbb ellenőrzésére, valamint erőteljesebb kötelezettségvállalásra szólított fel, hogy „ilyen tragédiák soha többé ne fordulhassanak elő”.

Más európai vezetők, köztük Szlovákia, Írország és Finnország miniszterelnökei is felszólaltak az ügyben, illetve részvétüket fejezték ki a történtek miatt – jelentette a CNN.

A szlovák miniszterelnök, Eduard Heger arról nyilatkozott, miszerint „mélyen elszomorították a hírek, amelynek során gyermekek életét követelte egy gyilkos ámokfutás”, ír kollégája pedig „megdöbbentő és sokkoló tragédiaként” írta le a lövöldözést.

A finn miniszterelnök, Sanna Marin elmondta, „teljes szívéből sajnálja azokat, akik elvesztették gyermekeiket és szeretteiket a tömeges támadás során”, majd együttérzéséről biztosította az érintetteket.

A jelentések szerint legalább 21-en, köztük 19 gyermek és 2 felnőtt halt meg a keddi tömeges lövöldözés következtében, Greg Abbot, Texas állam kormányzója pedig elmondta, a feltételezett elkövető a 18 éves Salvador Ramos, aki szintén életét vesztette, amikor a helyszínre érkező rendőrök lelőtték.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.