Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ferenc pápa: a nemek közötti bérszakadék súlyos igazságtalanság

TÉMÁK:
#Ferenc Pápa
Fotó: A vatikáni média felvétele Ferenc pápáról az ukrajnai háborúról 'Freedom On Fire: Ukraine's Fight for Freedom' címmel készített ukrán-brit-amerikai dokumentumfilm vetítésén Vatikánvárosban 2023. február 24-én, az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború első évfordulóján. MTI/EPA/Vatikáni Média
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Elmondása szerint úgy helyes, ha a nők minden területen, nemcsak a családon belül csillogtathatják meg a képességeiket.

Ferenc pápa szerint a nemek közötti bérszakadék „súlyos igazságtalanság”, amely a nőkkel szembeni előítéletekkel együtt a nők elleni erőszak „gyökerét képezi”, s ez rendkívül aggasztó, ezáltal mielőbbi változásokra van szükség.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

„Úgy helyes, ha a nők minden területen, nemcsak a családon belül csillogtathatják meg a képességeiket, s ehhez arra van szükség, hogy a férfiakkal azonos szerepekért, elkötelezettségért és felelősségért egyenlő díjazásban részesüljenek”

– mondta.

Mindez egy könyv előszavában jelent meg, amely a női vezetésről szól, s a La Stampa című napilap szerdán, a március 8-i nemzetközi nőnap alkalmából adta ki – derül ki az ANSA beszámolójából.

A Telex szerint a pápa korábban is szót emelt ennek kapcsán, kiemelve, miszerint a nők már többször bizonyították, hogy jobb vezetők, mint a férfiak, emellett azt is tudják, hogyan találják meg az utat a boldogulásukhoz.

„Az a társadalom, amely nincs abban a helyzetben, hogy a nőknek nagyobb szerepet adjon, nem lesz képes előbbre jutni”

– fogalmazott.