Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Ferenc pápa “különleges kegyelmet” kért a sokat szenvedő ukrán nép számára

Fotó: Ferenc pápa üdvözli a híveket hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságán vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2022. augusztus 7-én. A pápa a remény jelének nevezte a többek között gabonával megrakott hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből. A Kínába, Törökországba és Olaszországba tartó hajók összesen csaknem 170 ezer tonnányi gabonával és napraforgóolajjal indultak útnak. MTI/AP/Gregorio Borgia
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 17. - 18:02

Az egybegyűltekhez szólva arra utalt, egy nap talán mindannyian felismerjük az irgalmasság és az üdvösség útjait.

Ferenc pápa augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a Szent Péter téren összegyűlt hívekkel együtt imádkozott, majd amikor az ukrán zászlókra esett a pillantása, néhány szót szentelt a háború sújtotta ország állampolgárainak is. 

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Kiemelte, hogy a krakkó-lagiewniki Isteni Irgalmasság Szentélyébe 20 évvel ezelőtt látogatott el II. János Pál pápa, ahol az isteni irgalmasságra bízta a világot, ez a gesztus pedig ma mindennél többet jelent. 

Ekkor arra kérte az egybegyűlteket, hogy együtt imádkozzanak az Úrhoz, “különleges kegyelemért” fohászkodva a sokat szenvedő ukrán nép számára, valamint abban bízott, hogy egy nap mindannyian felismerjük az irgalmasság és az üdvösség útjait – számolt be az Ukrinform

Ferenc pápa végül a Szomáliában, valamint a szomszédos országokban uralkodó humanitárius válságra is felhívta a figyelmet, ahol megannyi embert fenyeget halálos veszély a pusztító aszály miatt.