Fényképekből és videókból alkothatunk meg videojáték-karaktereket

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 15. - 00:39

Korszakalkotó szabadalmat nyújtott be az Electronic Arts, melynek révén akár saját magunkból is főhőst kreálhatunk.

Az EA erősebb, mint valaha, és bár rengeteg alkalommal érték éles kritikák az évek óta változatlan sportjátékai miatt, legalább a Battlefield 2042 kapcsán bizakodóak lehetnek a kiadó rajongói.

Ezen felül egy teljesen új 3D modellezési szabadalmat védettek le, amely révén olyan NPC-ket és játszható karaktereket alkothatnak meg a fejlesztők vagy akár maguk a gamerek is, amik valós emberek másai – tudta meg a Game Rant magazin.

Egy standard 3D poligon térképet hoztak létre, amelyek részleteit aszerint módosíthatják, hogy éppen milyen szögből készítették el a fényképeket és a videókat a virtuális térben megformálandó személyekről.

A szabadalomban megfogalmazott pontok alapján egy algoritmus fogja elkülöníteni a testet a ruháktól és kiegészítőktől, így sokkal egyszerűbbé válhat a karakterek tervezése, ezáltal újabb tehertől szabadulhatnak meg a programozók.

Hogy pontosan mikor implementálhatják a technológiát a game-ekbe, egyelőre nehéz megjósolni – minden bizonnyal az EA azon lesz, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténjen, így elképzelhető, hogy a jövő játékai már húsvér emberek másait tartalmazhatják.