Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Komoly esély van arra, hogy felvásárolják a Ubisoftot

Ubisoft
not image

Kulcsár Péter

2022. április 23. - 12:20

A francia kiadó megerősítette, intenzív érdeklődést mutatnak a cég felvásárlása iránt.

Iparági források egyöntetű véleménye szerint a Ubisoft is arra a sorsra juthat, mint az Activision Blizzard, a ZeniMax Media vagy a Bungie, nevezetesen egy új médiaóriás kezébe kerülhetnek.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A Bloomberg értesülései szerint bár egyelőre még nem nyilvános a potenciális felvásárlók listája, az már biztosra vehető, hogy nem a Sony-ra, illetve a Microsoftra kell gondolni, tehát attól egyelőre nem kell tartani, hogy például az Assassin’s Creed-széria konzolexkluzív címmé válik.

Szivárogtatók a Blackstone és a KKR & Co. nevű cégeket prognosztizálták lehetséges vevőként – az előbbi az elmúlt 30 év egyik legnagyobb tőkebefektető konzorciumának számít a maga 880 millió dolláros vagyonával, míg a másik vállalat főként ingatlanokkal foglalkozik.

A Ubisoft az elmúlt években számos, szexuális diszkriminációval és visszaélésekkel kapcsolatos botrányokba került, ami finoman szólva sem tett jót a renoméjuknak.

Az események és a körülmények következtében a francia kiadó részvényeinek értéke drámaian csökkent, ami vonzó célponttá tette a vállalatot a befektetési társaságok számára.

Ismételten elmondható, hogy a felvásárlási törekvések egyelőre még a korai fázisban vannak, a Blackstone és a KKR jelenleg is vizsgálja, hogy van-e értelme az ügyletnek – kíváncsian várjuk, végül mi sülhet ki az egészből.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.