Féltékenységből félholtra verte felesége ismerősét egy dühös férj

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 09:48

Az elsőfokú ítélet súlyosbítását indítványozta az ügyészség annak az elkövetőnek az ügyében, aki felesége ismerősét féltékenységből fizikálisan bántalmazta.

A vádlott egy Baranya megyei településen él feleségével. 2019 elejétől többször alakult ki vita, veszekedés közöttük. 2019 áprilisában a vádlott felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfiismerősét, akivel megbeszélnivalója volt – írta az ugyeszseg.hu.

A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a felesége otthon felejtett telefonjáról sértő tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd a sértett házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett és a vádlott felesége beszélgettek.

A vádlott a kerítés kapujának zárját kinyitva az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel a sértettet két alkalommal nagy erővel fejbe ütötte.

A bántalmazás következtében a sértett súlyos, közvetett életveszélyes állapotot eredményező homlok- és koponyasérülést szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért halmazati büntetésül 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott büntetésének súlyosítása iránt fellebbezett, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A védelem részfelmentés és enyhítés iránt terjesztett elő fellebbezést. Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.