Félreértett megjegyzés miatt volt kénytelen magyarázkodni Jürgen Klopp

Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Kornis Vivien

2021. november 25. - 20:24

Nehéz helyzetbe került Jürgen Klopp, miután a Liverpool múlt szombati, Arsenal elleni 4-0-s győzelmét követő sajtótájékoztatón a “kis torna” kifejezést használta az Afrikai Nemzetek Kupájára. A német edző így a szerdai, Porto elleni 2-0-s győzelmet követő sajtótájékoztatón kénytelen volt tisztázni a helyzetet.

Klopp csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Mohamed Salah, Sadio Mane és Naby Keita személyében három fontos játékosa is csatlakozik a nemzeti válogatottjaikhoz a télen,  január 9. és február 6. között megrendezésre kerülő bajnokságon – írja a Marca.

Visszatérve a vitás megjegyzésre: Kloppot az Arsenallal való összecsapás után egy újságíró a nemzetközi bajnokságokkal és szünetekkel kapcsolatban kérdezte. Erre válaszolva a Liverpool edzője úgy fogalmazott: 

Januárban lesz egy kis torna Afrikában, és szerintem Ázsiában is játszanak meccseket. Dél-Amerikában is. Nagyszerű, már alig várom.

Amikor egy újságíró a Porto elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón szóba hozta Klopp vitás mondatát, azt állítva, hogy a német edző megsértette az afrikaiakat, a Liverpool edzője hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában senkit sem megbántani.

Nem úgy értettem. Nem tudom, miért érti ezt így” – válaszolta Klopp. 

“Egyáltalán nem az jár a fejemben, hogy az AFCON-ról mint egy kis tornáról, vagy az afrikai kontinensről mint egy kis kontinensről akarok beszélni, egyáltalán nem így van” – fogalmazott. “Ha helyesen akartad volna érteni, akkor helyesen értetted volna” – szúrt oda a Klopp az újságírónak. 

Azt mondtam: ‘Márciusig nincs több válogatott szünet’, és azt mondtam: ‘Ó, és januárban lesz egy kis torna’, és nem úgy értettem, hogy egy kis torna, hanem ironikusan. Még mindig hátra van egy verseny. Egy nagy torna. A legjobb játékosainkat veszítjük el az Afrikai Nemzetek Kupája idejére” – magyarázta Klopp. 

Nem vagyok anyanyelvi beszélő, és rosszul akarsz érteni engem, ezt bármikor megteheted. Tudom, hogy én soha nem gondolkodnék így. Őszintén szólva nem is értem, miért gondoltad, hogy így értem, de ez tényleg nem oké, mert én soha nem tennék ilyet, de most már ennyi.

Nem ez volt a szándékom, de ezt hoztad ki belőle.