Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Mióta itt jártál:

Feloszlatná a DK által vezetett fővárosi önkormányzatokat a Mi Hazánk

Budapest, 2022. december 6. Novák Elõd, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal a belsõ piaci médiaszolgáltatások közös keretének létrehozásáról és a 2010/13/EU irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet vonatkozásában az indokolt vélemény elfogadása feltételeinek fennállásáról szóló javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A párt alelnöke szerint a DK politikusai egymásban sem bíznak.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, frakcióvezető-helyettese a kormányhivatal előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a központi költségvetésből biztosított rezsitámogatásról szóló egyeztetésre el sem ment hat, többségében a DK által irányított kerület vezetője, így kerületenként 500 millió forintot “hagytak veszni” ezek a vezetők.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A DK-s politikusok ráadásul egymásban sem bíznak, ezt mutatja, hogy közösen akartak tárgyalni a rezsitámogatásról a kormánybiztossal, mert “valószínűleg attól féltek”, hogy kijátsszák őket egymás ellen – mondta Novák Előd.

Az ellenzéki politikus szánalmas magyarázkodásnak nevezte azt a kifogást, hogy ezen önkormányzatok perelni készülnek az Orbán-kormányt, mivel ennek semmi jogalapja nincs.

A Mi Hazánk alelnöke úgy fogalmazott, ezek a politikusok a közösség pénzéről lemondanak, de “az Amerikából érkező milliárdokat nem szégyellték elfogadni a közös kampány finanszírozására”. Novák Előd szégyennek nevezte azt is, hogy a Fidesz helyi politikusai sem tettek semmit azért, hogy az állami rezsitámogatáshoz juttassák ezeket a kerületeket.

Szecsődi Patrik, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy politikai harc áldozata lett Újbuda, mert a baloldali városvezetés – azzal, hogy részt sem vett az egyeztetéseken – fontosabbnak ítélte a pártpolitikát, mint a kerület lakóinak érdekeit.

MTI