Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Felmérés: a magyarok arról mondanak le a legnehezebben, ami most a legdrágább

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A válaszadók elsősorban a gyümölcsökhöz, a zöldségekhez és a húsételekhez ragaszkodnak, így más élelmiszerekről sokkal hamarabb mondanának le, ha arra kerülne sor.

A Nestlé Hungária kutatásának eredményeiből kiderült, hogy a megkérdezettek 41%-a semmilyen áldozatot nem hozna az étkezésével kapcsolatban, ám ha mégis le kellene mondaniuk valamiről, a legtöbben a cukros ételeknek és a csokoládénak fordítanának hátat.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Ezt követik a felvágottak, valamint a vörös húsból készült ételek, bár ezen élelmiszerekhez a férfiak ragaszkodnak leginkább, míg a nők könnyebben kiiktatják őket az étrendjükből – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

A többség rendszeres húsfogyasztónak vallja magát, így 81% nem tud elképzelni olyan szcenáriót, hogy az összes állati eredetű élelmiszerről lemondjon, bár 52% nyitott lenne rá, hogy részlegesen csökkentse a bevitelüket.

Emellett a kitöltők jelentős része a gyümölcsöt és a zöldséget tartja leginkább nélkülözhetetlennek az összes élelmiszer közül, kétharmaduk pedig biztos benne, hogy ezek által lesz a táplálkozásuk egészséges, bár a sajt, a fehér hús és a tojás is felkerült a listára.

Szűcs Zsuzsanna, az Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szerint remek hír, hogy a magyar fogyasztók így gondolkodnak, hozzátéve, hogy már egy-egy húsmentes nap beiktatásával, a cukor, a só és a telített zsírsavak fogyasztásának csökkentésével, valamint a zöldségfélék, a gyümölcsök, a hüvelyesek és a teljes értékű gabonafélék rendszeres fogyasztásával is sokat tehetünk az egészségünkért.