Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Egyre kevesebb fiatal felnőtt tartja pénzkidobásnak az albérletet

TÉMÁK:
#Felmérés
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Állításuk szerint a mai modern világban felértékelődött a mobilitás, a saját ingatlan pedig inkább kötöttséget jelent.

A K&H harmadik negyedévben végzett felmérése alapján nyilvánvalóvá vált, hogy egyre kevesebb fiatal felnőtt tartja pénzkidobásnak az albérletet, ami azt jelenti, hogy a bérlemények igénybevétele jóval népszerűbb lett a korábbi információkat tekintve.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Emellett az is kiderült, miszerint immár sokkal többen gondolják úgy, hogy akár az egész életüket is el tudnák képzelni bérelt lakásban, ugyanis a korábbi 8-17%-ról 20%-ra ugrott az arányuk a 19-29 éves korosztályban.

Bár a válaszadók 45%-a továbbra is jó befektetésnek tartja a saját ingatlant, akár rövidebb vagy hosszabb távról legyen szó, ám ez a szám jóval alacsonyabb, mint amit a megelőző időszakokban regisztráltak, mivel akkor a megkérdezettek 50-56%-a értett ezzel egyet.

A Napi.hu szerint ennek több oka is lehet, mint például a mobilitás iránti vágy és a gazdasági bizonytalanság, s a korábbi időszakhoz képest azoknak a száma is emelkedett, akik jelenleg a szüleikkel élnek, azonban nem tudják megmondani, hogy mikor repülnek ki a családi fészekből.

A fiatalok 20%-a azt a véleményt is osztotta, hogy a mai modern világban felértékelődött a mobilitás, és sokszor célszerűbb albérletben élni, mert a saját ingatlan inkább kötöttséget jelent, vagyis minden ötödik fiatal számára fontos tényező a rugalmasság.