Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Felmérés: a brit általános iskolai tanárok egyharmada megélhetési gondokkal küzd

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 4. - 22:47

A szakemberek elmondása alapján ez nemcsak a pedagógusok helyzetét, hanem a diákok tanulmányi eredményeit és jólétét is veszélyezteti.

Egy felmérés szerint a brit általános iskolai tanárok közel egyharmadának gondot okoz, hogy rendszeresen élelmiszert tudjon vásárolni magának, miközben a megélhetési költségek egyre emelkednek, így többen is aggódni kezdtek a pedagógusok helyzete és a gyermekek oktatása miatt.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Emellett a megkérdezettek felének benzinre, egynegyedének ruhára sem telik, míg 30 százalék azt állította, hogy az anyagi helyzetük és a fizetésük mértéke negatív hatással van a munkavégzésükre, 70 százaléknak pedig a mentális egészségét is befolyásolja.

A szakemberek úgy vélik, hogy erre a lehető leghamarabb megoldást kell találni, mielőtt tovább romlana a helyzet, hiszen a tanárok megélhetési nehézségei hatással lehetnek a diákok tanulmányi eredményeire és a jólétükre nézve is – írta az Independent.

Mindemellett drasztikusan csökkenhet a szakmában maradók száma, holott már így is tragikus a helyzet ebből a szempontból, azonban semmi sem fog változni mindaddig, amíg a pedagógusok nem kapnak jóval magasabb, inflációkövető bérezést.

Sokan már másodállást vállalnak, vagy hátat fordítanak a pályának, hogy több fizetést kapjanak, vagy esetleg spórolni tudjanak a bejárási költségeken, érdemi változtatás nélkül viszont komoly veszélyben van az oktatási színvonal, a javulás esélyeiről nem is beszélve.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.