Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Az amerikaiak közel 70 százaléka pluszmunkát keres az elszálló infláció miatt

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 29. - 03:41

Matt Laurinas szerint a jelenlegi gazdasági helyzet arra kényszeríti az embereket, hogy átgondolják, mennyit költik a pénzüket, illetve hogyan szerzik meg azt.

A Bluecrew több mint 1000 fő részvételével elvégzett, szeptemberi felmérésének adatai alapján kiderült, miszerint az amerikaiak közel 70 százaléka pluszmunkát vállal annak érdekében, hogy leküzdhessék az elszálló infláció miatt fellépő anyagi nehézségeiket.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

A megkérdezettek 85 százaléka nyilatkozta, hogy az infláció hatására változtattak a pénzköltési szokásaikon, 72 százalékuk pedig úgy érzi, hogy emiatt másképp áll hozzá a munkájához, míg 57 százalékuk még több feladatot vállalt magára az elmúlt egy évben.

Matt Laurinas, a Bluecrew ügyfélkapcsolati igazgatója szerint a jelenlegi gazdasági helyzet arra kényszeríti az embereket, hogy átgondolják, mennyit költik a pénzüket, illetve hogyan szerzik meg azt – írta a CNBC.

Elmondása alapján a pluszmunkát keresők már így is heti 40 órát dolgoznak, miközben éjszakai vagy hétvégi műszakokat is bevállalnak, idénymunkát keresnek, emellett az eddigieknél jóval magasabb óraszámban is hajlandók dolgozni.

Mindezt az adatok is alátámasztják, mivel a jelenleg foglalkoztatott amerikaiak közel 5 százalékának több munkája is van egyszerre, akik közül 440 ezernek két teljes munkaidős állása is van, ami rekordmagas értéknek számít.

Bár a cégek korábban extra juttatásokkal (ingyenes étkezéssel, béremeléssel, rugalmas munkaidő-beosztással, stb.) próbálták megtartani a dolgozóikat, a jövőbeli költségnövekedésre való tekintettel ezeket felfüggeszthetik, amely jóval több felmondást eredményezhet.

A válaszadók 65 százaléka is egyetértett ezzel, akik 2023-tól új munka után akarnak nézni, az álláshirdetések böngészésekor pedig a fizetés lesz az elsődleges szempont, amelyet a helyszín, az időbeosztás, a rugalmasság és a fejlődési lehetőségek követnek majd.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.