Felkerült az Amazonra a PS5 ára és megjelenési dátuma

not image

Kulcsár Péter

2020. június 18. - 17:44

Bár a Sony next-gen konzoljának áráról egyelőre semmi hivatalosat nem lehet tudni, egy egészen megbízható forrásból szivároghattak ki a bizalmas információk.

Bár a Sony next-gen konzoljának áráról egyelőre semmi hivatalosat nem lehet tudni, egy egészen megbízható forrásból szivároghattak ki a bizalmas információk.

A múlt heti fantasztikus bemutató után végre lehullott a lepel a PS5-ről és az exkluzív címekről, melyek után minden gamer csupán egyetlen dologra kíváncsi – mennyibe kerülhet majd a futurisztikus dizájnnal ellátott PS5?

Úgy tűnik, egy elég hitelesnek számító helyről érkeztek az első szivárogtatások, ugyanis a francia Amazon tette fel kínálatába az elsők között a normál és a digitális változatot, melyekhez konkrét dátumot is csatoltak.

Korábban azt rebesgették, hogy a PS5 akár 699 dollárba is kerülhet, ami valljuk be, elég vad felvetésnek számít, főleg úgy, hogy még a szakértők is inkább a 400-600 dollár közötti kezdőárban gondolkodtak.

A Twitteren közzétett képernyőképekről kiderül, hogy a PS5 standard verziójáért 499 eurót, a digitális kiadásért pedig 399 eurót kell majd fizetniük a potenciális tulajdonosoknak. Természetesen az Amazon France dolgozói az elkövetett hibájuk után perceken belül eltávolították az ajánlatok közül a Sony konzolját, azonban mindezt még így is túl későn tették.

Ami a megjelenést illeti, az Amazon szerint 2020. november 20-tól válik elérhetővé a játékgép, ami egy teljesen reális dátum – elég csak visszagondolni a PS3 vagy a PS4 piacra dobására, melyek szintén ősz utolsó hetében történtek.

A Sony egyelőre csak annyit árult el, hogy év végén, a karácsonyi szezon környékén érkezhet a PS5, ezért ez az időpont tökéletesen belepasszolna a japánok által beharangozott idősávba.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/kevesebb-xbox-series-x-es-ps5-fogyhat-az-elozo-generaciohoz-kepest/