Ittasan félholtra verte alkalmi ivócimboráját, majd magára hagyta, és elvette az apróját

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 3. - 23:02

Két férfi kocsmázás után összeszólalkozott, egyikük pedig életveszélyesen bántalmazta a másikukat a pályaudvaron, majd ki is rabolta őt.

A vádirat szerint a vádlott, egy 21 éves férfi 2020. október 2-án dél körül, a Keleti pályaudvaron együtt italozott alkalmi ismerősével egy román állampolgárral. A két férfi között szóváltás alakult ki a pályaudvar csarnokában, amely hatására a román állampolgár el akart távozni.

A vádlott azonban utánament, kétszer is földre rántotta és súlyosan bántalmazni kezdte, amelyet egy ismeretlen közbeavatkozása miatt hagyott csak abba. Ekkor a 21 éves férfi felszedte a sértett zsebéből kiszóródott pár száz forintot, majd elindult, azonban a rendőrök perceken belül elfogták.

A sértett többszörös törést és agyzúzódást szenvedett, életveszélyes állapotba került. A kihívott mentők kórházba szállították, ahol az ellátás életmentő volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói őrizetbe vették a támadót és lefolytatták a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A halmazati szabályok alapján a vád tárgyává tett cselekményeket a törvény 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az egyébként büntetlen vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.