Felfüggesztettek egy játékvezetőt, amiért sajátos módon értelmezte a videóbírót

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A legnagyobb gond az volt, hogy az egyiptomi másodosztályban egyáltalán nincs is videóbíró.

Mohamed Farouk játékvezető úgy akart eljárni, mint a „nagyok”, ezért aztán a Szuez és az Al Nasr közötti mérkőzésen rögtönzött videóbíró segítségével érvénytelenített egy találatot – írja az ESPN.

Farouk az Al Nasr – nem összetévesztendő Ronaldo csapatával – hajrában szerzett egyenlítő találatát követően tört ki kétségekben, miután a hazaiak kéz miatt reklamáltak a játékvezetőnél.

A bíró érezhette, hogy van némi igazság a Szuez játékosainak tiltakozásában, ezért nemes egyszerűséggel odasétált egy drukkerhez, aki telefonjával rögzítette a gólt, végül pedig visszanézte a kérdéses esetet.

Farouk visszavonta a gólt, ami annyira felbőszítette az Al Nasr stábját és játékosait, hogy rendőri védelem alatt kellett őt kimenekíteni a stadionból. A játékvezető azonban nem úszta meg ennyivel.

Az egyiptomi szövetség ugyanis határozatlan időre eltiltotta őt a játékvezetéstől, az esetet pedig külön bírói bizottság fogja kivizsgálni. A meccset egyébként a Szuez nyerte 3-1-re, 15 perc hosszabbítást követően.