Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Szinte felfoghatatlan, 308 milliárd forintnyi összegre duzzadt a Powerball jackpotja

Aki ezt a döbbenetes összeget megnyeri, még a leggazdagabb magyarnál is tehetősebb lesz.

Fotó: Unsplash/Alejandro Garay
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

A becslések szerint 835 millió dolláros (308 553 375 000 forint) jackpotot lehet megnyerni a Powerball következő, szerda esti sorsolásán: a Powerball sajtóközleménye szerint ez a negyedik legnagyobb nyeremény az amerikai lottójáték történetében, és a második legnagyobb idén.

A főnyeremény, melynek becsült készpénzértéke 390,4 millió dollár, átlépte a 800 millió dolláros határt, miután egyetlen szelvény sem találta el mind a hat hétfő este kisorsolt számot. Négy szelvény azonban mind az öt fehér golyóval egyezett, így a négy szerencsés fejenként egymillió dollárral (370 millió forint) gazdagodott. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A jackpotot korábban július 19-én nyerték meg, amikor egy Kaliforniában vásárolt szelvény mind az öt fehér golyót és a piros Powerballt eltalálta, és 1,08 milliárd dollárt (399 162 600 000 forint) nyert. Azóta azonban 29 egymást követő sorsolás volt jackpotnyertes nélkül.

A jackpot nyertesei a pénzt vagy azonnali készpénzes egyösszegű kifizetésként, vagy 29 éven keresztül 30 éves részletekben vehetik fel. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyik fentebb említett nyereménylehetőség sem tartalmazza a szövetségi, sem a joghatósági adókat.

A Powerball szelvények ára 2 dollár, és 45 amerikai államban, valamint Washingtonban, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken árusítják őket. A Powerball sorsolásokat minden hétfőn, szerdán és szombaton 22:59-kor élőben közvetítik a floridai lottó sorsolási stúdiójából Tallahassee-ben. A sorsolásokat online is élőben közvetítik a Powerball.com oldalon.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.