Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Alig feleannyi Xbox One kelt el, mint PlayStation 4

Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 15. - 22:22

A Sony alaposan lenyomta a Microsoftot a konzolháborúban.

A Microsoft nem feltétlenül örül annak, hogy kiderült ez a részükről legkevésbé sem kellemes adat, azonban egy versenyhatósági dokumentum miatt kénytelenek voltak közölni. Pontos számot persze így sem adtak meg, de következtetni azért lehet.

Soron kívül Új mélypontra süllyedt a fogyasztói hangulat Németországban, mi lesz ezután?

Méghozzá abból, hogy a Sony csaknem 117 millió PS4-et adott el, a Microsoft pedig úgy fogalmazott, hogy nagyjából feleannyi konzolt értékesített, tehát az igazság valahol 50-60 millió darab környékén lehet.

A jogi dokumentumban egészen odáig mennek, hogy a “konzolháború” kifejezést használják, és azt sugallják, hogy a “márkahűség” miatt valószínűleg soha nem fogják legyőzni a PlayStationt a konzoleladások tekintetében.

A vizsgálatban szerepel, hogy a Play Station rajongók hűségesebbek, a Microsoft ugyanakkor azt is kiemelte, hogy igyekeznek elmozdulni az „eszközközpontú üzleti stratégiától”, és inkább a felhőalapú streaming felé orientálódnak.

Az Xbox One így is a történelem 14. legsikeresebb konzolgenerációja lett, a Microsoftnak azonban jól is jöhet, hogy nem sikerült utolérniük a Sony-t, hiszen a vizsgálattal épp azt bizonygatják, hogy az Activision Blizzard felvásárlásával messze nem kerülnek monopolhelyzetbe – lévén a PlayStation népszerűbb – írta a Metro.