Clouds
21 Budapest
Dollár
355,99 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
441,83 Ft
Bitcoin
23,109 $

Feldúlt orosz katona panaszkodott az anyjának egy hangfelvételen

Fotó: illusztráció | Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A nyilvánosságra került üzenetben nyolc hónapnyi szolgálatról esik szó, mielőtt eltávot kapna a katona.

A felvétel a Twitteren, azon belül is a WarTranslated fiókon jelent meg, mely az ukrajnai háborúról szóló anyagokat gyűjti, illetve fordítja angolra. A katona a telefonbeszélgetés alatt a nehézségekről panaszkodik anyjának.

Soron kívül Durván visszaestek az iPhone-szállítások a tavaly év végi ünnepi időszakban

Habár a felvétel hitelességét eddig hivatalosan nem erősítették meg, sokatmondó, hogy a katona szerint nyolc hónapig kell folyamatosan szolgálniuk, mire eltávot kapnak. A helyzet pedig reménytelennek tűnik a fronton.

„Három napja menekülök a tankok elől, az ég szerelméért. Nem akarok itt lenni. Nem vagyok harcos. Még csak ki sem képeztek arra, hogy tankok elől meneküljek” – mondta anyjának a katona, aki a Donyecki területen lévő front közelében van.

A férfi szerint a szerződés mit sem ér, az egységüknek nincs sem támogatása, sem pedig utánpótlása. Elmondása szerint aknavetőkkel és hőkamerával felszerelt tankokkal kell szembenézniük, melyek ellen esélyük nincs – írja a Newsweek.

A katona lemondóan annyit mondott anyjának, hogy „semmit nem lehet tenni”, hívását pedig azzal zárta, hogy társai újabb támadás közeledtéről számoltak be. A felvételt eddig csaknem 150 ezren hallgatták meg.