Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Felborult egy migránshajó, négy ember életét vesztette, köztük egy tinédzser

Fotó: EPA/YOAN VALAT
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Többen kíséreltek meg átkelni a La Manche csatornán egy kis hajóval, ám az felborult, melynek következtében négy ember életét vesztette, köztük egy tinédzser.

A Sky News jelentése szerint egy tinédzser is életét vesztette szerdán, miután egy illegális bevándorlókkal zsúfolt kis hajó felborult a La Manche csatornánál. A Kent megyei tanács vezetője, Roger Gough a hírügynökségnek nyilatkozva megosztotta, a felborult kis hajó fedélzetén legalább egy tucat kísérő nélküli menedékkérő gyermek is volt.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Azt is elárulta, hogy a tanács 12 kísérő nélküli menedékkérő gyermeket vett gondozásba, akiket a csatornán átkelni próbáló, felborult hajóról mentettek ki. A hajó fedélzetén összesen 50 ember tartózkodott, amikor az felborult, a hideg vízből pedig 39 embert tudtak kimenteni, köztük a 12 gondozásba vett gyermeket.

A Kent partjainál zajló nagyszabású mentőakcióban részt vettek a irályi Haditengerészet, a francia haditengerészet, a parti őrség és az RNLI mentőcsónakjai is, miután a hatóságokat helyi idő szerint szerdán, hajnali 3 óra után pár perccel riasztották.

A kormány szóvivője csütörtökön bejelentette, a keresési műveleteket légi úton is folytatják, hogy minden bajba jutottat megtaláljanak. Egy brit halász, akinek legénysége 31 embert mentett ki a fagyos vízből, megosztotta, a hajnali órákban arra ébredt, hogy a migránsok segítségért kiabálva körbevették hajóját, ő és legénysége pedig igyekezett minél több embert kiemelni a vízből.