Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Félautomata fegyverrel a buszmegállóban tiltakozik a fegyvertörvények ellen egy férfi

TÉMÁK:
#fegyver #USA
Fotó: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Annyira talán nem meglepő, de a rend kedvéért jegyezzük meg: az eset az Egyesült Államokban zajlik.

A marilandi Severn városában hetek óta úgy tiltakozik az állam fegyvertörvényei ellen egy férfi, hogy egy általános iskola közelében található buszmegállóban ácsorog AR-15-ös félautomata fegyverével.

Soron kívül Nem kritikus Berlusconi állapota

Az egyik gyerek szülei által rögzített felvételen jól látszik, ahogy a férfi a buszmegállóval szemben, a földre szegezett fegyverrel áll. Állítólag három hete kezdte a tiltakozás meglehetősen felháborító formáját.

Bevallása szerint nem riogatni akar a fegyveres

Beszámolók szerint az iskolabusz néha nem is áll meg ott, ahol a férfi strázsál, mert a sofőr nem akarja megijeszteni a gyerekeket. Bár a szülők kérték, hogy távolítsák el a férfit, a rendőrség közölte velük, hogy törvényes joga van ahhoz, hogy fegyverrel a kezében álljon.

J’den McAdory azt mondta, nem állt szándékában sem a gyerekeket, sem a szüleiket megijeszteni. Hozzátette, hogy Wes Moore kormányzó fegyvertartási törvénye ellen tiltakozik.

„Nem a gyerekek miatt jöttem ide, hanem azért, hogy megmutassam az embereknek, hogy ez legális” – mondta McAdory. „A fegyverek biztonságosak lehetnek, ha a megfelelő személy birtokolja azokat” – fogalmazott.

Május 16-án a demokrata Moore aláírta a 2023. évi fegyverbiztonsági törvényt és más fegyverbiztonsági intézkedéseket, amelyek szerinte „segítenek megóvni a közösségeket a fegyveres bűncselekményektől” és „eltüntetik a fegyvereket az utcákról” – írja a Newsweek.