Féláron lehet licitálni egy NAV által lefoglalt Ferrari Portofinóra

TÉMÁK:
#Ferrari #NAV
Fotó: NAV
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Erre szokták mondani, hogy alkalmi vétel.

Ám azért nem árt átböngészni az apróbetűs részeket sem, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által licitre bocsátandó autó egy ideje már nem volt beindítva, és a műszakija is lejárt.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A 2019-es, mindössze 22 ezer kilométert futott Portofino F164 2021. júniusában trélerrel, működőképes állapotban került a NAV telephelyére, azóta azonban a raktárban porosodik.

A sportautó becsült értéke 86 millió forint, ám a licit ennek a feléről indul majd. A NAV június 23-26. között tartja az árverést. Mint közölték, június 21-én személyesen is megtekinthető a fővárosban.

Jó üzletnek tűnik, de akár zsákbamacska is lehet

„A motorháztető alatt egy csaknem 4 ezer köbcentis, 600 lóerős motor lapul, ezért nem meglepő, hogy az olasz paripával akár 4 másodpercen belül elérhető az óránkénti 100 kilométeres tempó. A sportkocsi makulátlan állapotú” – írják a NAV közleményében.

Fontos részlet azonban, hogy „az elárverezett tárgyakért a NAV jótállással nem tartozik, a megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismert rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal.”