18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Felakasztotta barátját, mert rájött, hogy lopott az anyjától

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 24. - 13:56

Bosszúból brutális módon kivégezte barátját egy kiskunhalasi férfi, akit most a Szegedi Ítélőtábla helyezett börtönbe.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2016 nyarán a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt meg akarta leckéztetni a sértettet. A sértettet az éjszaka annak tanyája udvarán megvárta, leütötte, majd felakasztotta úgy, hogy a sértett önakasztásának látszatát keltette – írta az ugyeszseg.hu.

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. Az elkövető magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

Miután időszerűvé vált a letartóztatás indokoltságának felülvizsgálata, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a kényszerintézkedés további fenntartását, mert megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott hosszú tartamú szabadságvesztésre figyelemmel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában az ítélőtábla a későbbiekben hoz döntést.