Fekete-Győr András is reagált Karácsony bejelentésére

Fájlnév DKRCS20191012010.jpg Képcím Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben Képszöveg Győr, 2019. október 12. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. MTI/Krizsán Csaba
not image

Nagy Noel

2021.május.15 - 14:51

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a saját közösségi oldalán üdvözölte a budapesti főpolgármester bejelentését, hogy részt vesz az előválasztáson.

A várakozásoknak megfelelően Karácsony Gergely is bejelentette, hogy részt vesz az ellenzéki előválasztáson, mint miniszterelnök-jelölt. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is már korábban jelezte, hogy támogatni fogják őt elindulása esetén, ezt már ki is jelentették.

Karácsony bejelentésével pedig öt fősre bővült a miniszterelnök-jelöltek mezőnye, mellette Jakab Péter (Jobbik), Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) is megméretteti magát.

Fekete-Győr András pedig annak ellenére, hogy papíron riválisa Karácsonynak, örömmel fogadta a főpolgármester bejelentését, melynek a hivatalos közösségi oldalán is hangot adott, és amelyből az is kiderült, hogy nem számítanak újabb jelöltek indulására:

„Karácsony Gergely bejelentkezésével immáron teljes a csapat! Tudom, hogy sokat töprengett a döntése előtt, négyszemközt is sokat beszéltünk róla, de biztos vagyok benne, hogy mélyen átgondolta, és hogy a budapestiek is meg fogják érteni a döntését”

„Várom az új Magyarország programjáról és az új rendszerváltás céljairól szóló érdemi vitáinkat, és azt, hogy ez a jövőképek versenye legyen! Bármi is legyen az előválasztások eredménye, egy biztos: mi egy csapat vagyunk a budapesti Városházán, és egy csapat leszünk az új magyar kormányban is!” – tette hozzá a Momentum elnöke.

Karácsony Gergely a mai nap folyamán fogja bemutatni programját, amellyel miniszterelnöknek készül. Az előválasztásokat az ősszel fogják megkezdeni, és a második forduló végére kiderül, ki lesz a kihívója Orbán Viktor miniszterelnöknek.