Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Szabotázsakcióval vették célba a fehérorosz vasútvonalakat

Fotó: Twenty20
not image

Nagy Noel

2022. március 21. - 05:20

Fehéroroszország Főügyészsége kijelentette, hogy büntetőnyomozást indítottak egy általuk csak „terrorcselekménynek” nevezett akció ügyében.

A The Jerusalem Post beszámolója szerint ugyanis egy szervezet csoport támadást indított a belorusz vasúti infrastruktúra ellen, amellyel komolyan megzavarták a hadsereg vonatainak mozgását.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A belorusz főügyész közölte, hogy a szabotázsakciók következtében számos jeladó intézmény és több, szállításra alkalmas jármű is használhatatlanná vált, ezért pedig nyomozást indítanak, hogy a tettest felkutassák.

A korábbi biztonsági tisztviselőket tömörítő, belorusz ellenzékieket támogató BYPOL is megerősítette a szabotázsakciókat és egyértelműen utaltak arra, hogy ez az Ukrajna elleni invázióban való részvétel miatt történhetett:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Fehéroroszok, nemzetünket egy véres és bűnös háborúba rántották ukrán testvéreinkkel az agresszor, az Orosz Föderáció oldalán. Az a küldetésünk, hogy minden erőnkkel olyan valós dolgokat tegyünk, amelyekkel meg lehet állítani ezt”

Hozzátették: fel kell szabadítanunk magunkat az orosz hadsereg megszállásától és helyre kell állítanunk őseink jó hírnevét. A „vasútháború” egy olyan tudás, amit megörököltünk, ez az, amit tenni tudunk és bármelyik meg tud tenni.

Arról is érkeztek hírek az elmúlt napok folyamán, hogy az Ukrajna és Fehéroroszország közötti vasútvonalak is komoly károkat szenvedtek. Ez feltehetően ukrán oldalról érkező szabotázzsal történt, mivel ezt az orosz-ukrán vasútvonalakkal is eljátszották.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.