Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Panaszkodnak a fehérorosz határőrök, az ukrán kollégák folyamatosan provokálják őket

Fotó: Ukrán katonák egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Donyec-medencében lévő Bahmutban 2022. december 31-én. Bahmut városában a több mint négy hónapja dúló harcok miatt megszűnt az áram- és a gázszolgáltatás. MTI/EPA/George Ivancsenko
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állításuk szerint mostanra rendszeressé vált, hogy az ukrán katonák ellenségesen viselkednek velük, s ezt bizonyítja az a videó is, ami elterjedt a közösségi médiában.

Nemrégiben a Twitteren jelent meg egy felvétel, amelyet fehérorosz határőrök készítettek, s állítólag egy ukrán határőr látható rajta, amint egy hétköznapi integetés után félreérthetetlen jelzést küld a határ túloldalán állomásozó kollégáknak.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A fehérorosz határőrök elmondása alapján mostanra rendszeressé vált, hogy az ukrán katonák ellenségesen viselkednek velük, kiemelve, hogy a videón látható gesztus sem számít egyedi esetnek – írta a Portfolio.

Minszk korábban engedélyezte, hogy fontos szövetségese, Oroszország csapatokat állomásoztasson a területein, s a háború kirobbanásakor az ország területeiről is indultak támadások Ukrajna, elsősorban Kijev irányába.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő többször is hangoztatta, hogy országa nem kíván belépni a konfliktusba, az viszont tény, hogy Fehéroroszország fegyverekkel támogatja Moszkvát, emellett az invázió kezdete óta számtalanszor észleltek komoly csapatmozgásokat a kelet-európai államban.