Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Fegyveres rablást kíséreltek meg egy újpesti dohányboltban

Fotó: Unsplash
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ám az amatőr rabló végül hoppon maradt, ugyanis az eladónő nem hagyta magát, sikerült elijesztenie az elkövetőt.

A Blikk beszámolója alapján pénteken besétált egy nő egy újpesti Nemzeti Dohányboltba, majd némi szóváltás után előkapott egy fegyvernek látszó tárgyat, amit az eladóra szegezett, mondván, azonnal pakolja ki neki a kasszát.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Ám Rita, a kétgyermekes édesanya egyáltalán nem ijedt meg, végig higgadt maradt, s egy laza mozdulattal az ajtó felé intett a rablónak, aki az arcát sem takarta el. Ezt követően hoppon maradva kereket oldott, faképnél hagyva a döbbent eladónőt.

„Bejött a boltba, én megkérdeztem, hogy mit adhatok. Ekkor közölte, egyszer mondja el ’van négy másodpercem, hogy kipakoljam a kasszát’. Mondtam, biztos hogy nem, azonnal menjen ki innen. Amikor felnéztem, elővette a fegyvert és közölte, hogy csőre van töltve. Közöltem, hogy jó, akkor hívjuk a rendőröket. Ennek hallatán megijedt és kisétált”

– fejtette ki.

Elmondása szerint nem fogta fel, hogy ilyen fényes nappal megtörténhet, illetve valószínűleg az adrenalin játszhatott vele, mivel nem gondolt bele, hogy valóban le fogják lőni. Az eset után pedig rögtön felhívta a főnökét, hogy nézze meg a kamerafelvételt, tényleg megtörtént-e ez vele.

De Rita azt is elárulta, hogy az amatőr bűnöző másnap a testvérével együtt visszament a dohánybolthoz, ahol épp egy másik eladó volt bent. Őt arra próbálták rávenni, hogy vonják vissza a feljelentést, ugyanis a nőnek van egy kiskorú gyermeke, ám eszükben sincs ilyet tenni. Illetve kiderült, hogy a rendőrség rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.