Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Februárban kezdődnek a bértárgyalások az Audi Hungariánál

TÉMÁK:
#infláció
Fotó: Az Audi Hungaria Zrt. bővített szerszámgyára az átadó napján Győrben 2022. szeptember 27-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese szerint fontos számukra, hogy egy olyan megállapodást kössenek, amelynek során minden tényezőt szem előtt tartanak.

Az Infostart szerint az Audi Hungaria munkaadói oldala és a munkavállalói oldal képviseletében az Audi Hungária Független Szakszervezet képviselői megállapodásra jutottak abban, hogy a bértárgyalások 2023. február 2-án kezdődnek, s az aktuális bérmegállapodás idén március 31-ig hatályos.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

„A bértárgyalásokat az Audi Hungaria jövőjéért vállalt közös felelősségünk jegyében indítjuk. Feladatunk, hogy vállalatunk jövőképességét erősítő és egyben munkatársaink béreinek versenyképességét biztosító megállapodást érjünk el”

– mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

„A legfontosabb számunkra ebben a rendkívül nehéz és kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben, hogy egy olyan megállapodást kössünk, amiben a munkatársaink bérét reál értéken tudjuk tartani, természetesen a telephelyünk jövőképességének figyelembevételével”

– tette hozzá Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) járműgyári elnökhelyettese, a munkavállalói oldal tárgyalódelegációjának vezetője.

A Portfolio szerint az AHFSZ a múlt héten jelentette be, hogy a munkáltatóval sikeresen megállapodtak egy kiegészítő, inflációkövető alapbéremelésről, s a bérkorrekció mértékének megállapításához a KSH 2022-re vonatkozó éves átlagos inflációját vették alapul.

Tavaly az egész évre vonatkozóan az átlagos infláció 14,5%-os volt, ennek megfelelően az Audi Hungária a szakszervezettel egyetértésben a tavalyi 3+9%-os béremelés után, 2023. január 1-től 2,5%-os alapbéremelést hajtott végre.