Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Vezéráldozatra is hajlandó a Barcelona, hogy elhappolják Haalandot a riválisok elől

David Alaba, a Bayern München (b) és Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. május 26-i mérkõzésén, amelyet a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszanak Dortmundban. MTI/EPA/DPA pool/Federico Gambarini
not image

Kolláth Benjámin

2021. május 15. - 22:49

sajtóinformációk szerint az FC Barcelona akár el is engedheti Lionel Messit annak érdekében, hogy legyen pénzük éeigazolni a Borussia Dortmund fiatal klasszisát, Erling Haalandot.

A Sun értesülései szerint a Barcelona Erling Haaland leigazolását tartja legfőbb prioritásának a nyáron, még Lionel Messi megtartásánál is fontosabb ez nekik. A katalán klub elnöke az egymilliárd eurós adósságuk ellenére mindent megpróbál annak érdekében, hogy a Nou Campba hozza a norvég csatárt.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

109 millió fontot félre is tettek az ügyletre, a cél ugyanis, hogy a húszéves Haaland köré építsék a csapatot. A 34 éves Messi megtartásánál is fontosabb nekik ez a lap szerint, hiába távozhat év végén ingyen az argentin, amennyiben nem egyeznek meg vele.

A Sun forrásai szerint azért állt rá ennyire Laporta Haaland megszerzésére, mert benne a jövőt látja, míg Messiben „a múltat”. Ráadásul rengeteg másik csapat is szeretné magának megkaparintani, a Dortmund azonban 150 millió fontot kér érte, ezt pedig a járvány miatt sebzett pénzügyekkel rendelkező klubok nem biztos, hogy ezen a nyáron ki tudják fizetni.

Ez mindenképpen azt jelenti, hogy ha Messi még marad is a klubnál, legalább 50%-os bércsökkenéssel kell számolnia, hogy megengedhesse magának a Barcelona a Dortmund klasszisát.

Amennyiben sikerül részletfizetésben megállapodni a németekkel, nyert ügyük lehet, a szabályok ugyanis lehetővé teszik, hogy akár öt éven át törlesszenek érte, azonban ehhez annál a 109 milliónál biztos több fog kelleni nekik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.